Dixi’s bierkaart

In dit gedeelte van onze website laten we u kennismaken met de diverse “speciale” bieren die bij cafe Dixi verkrijgbaar zijn. Zoals u weet schenken wij vanuit onze luchtdruk gestuurde tanks Heineken pils vanaf de tap.

Al onze andere bieren schenken wij vanuit de fles. De reden hiervoor is dat wij vinden dat “speciale” bieren getapt vanuit een tank of een fust voldoende moeten doorstromen hetgeen veelal niet het geval is. Vanzelfsprekend gaat dit ten koste van de smaak en de kwaliteit van dit biertje. Voor ons een reden om deze “speciale” bieren te schenken vanuit de fles hetgeen de kwaliteit, de smaak en de houdbaarheid waarborgt.

Ieder voorjaar zijn wij altijd weer druk doende om onze bierkaart te perfectioneren. Het traditionele amberbier Palm is vervangen door Brand imperator wat het oudste speciaal bier van Nederland is. Brand Imperator wordt sinds 1949 gebrouwen als origineel bockbier maar dan net iets milder. Ook is het Kriek(en)bier van St Louis vervangen voor Mort Subite. Dit is een heerlijk zacht traditioneel fruitbier wat zijn heerlijke smaak dankt door het toevoegen van vers fruit de zgn krieken.

Tot slot kunt u genieten van een nieuwkomer bij café Dixi. La Trappe Quadrupel. Deze trappist heeft een warme, intense en goed gebalanceerde smaak. Moutig zout, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Er zijn aroma’s te herkennen van onder andere banaan, amandel en vanille. La Trappe Quadrupel is het zwaarste bier dat aanwezig is in het assortiment van Café
Dixi namelijk 10%. Kortom een aanrader. Dus kom eens langs, bekijk op uw gemak onze bierkaart, maak een keuze, proef en overtuig uzelf.


Heineken Pils

heineken

Heineken pils is een heerlijk doordrinkbaar bier van lage gisting met een fris en helder karakter.  Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Bij de bereiding worden hoppellets en hopextract in plaats van hopbellen gebruikt, waardoor weinig hoparoma maar wel een licht bittere smaak wordt verkregen.

Bij cafe Dixi schenken wij Heineken kelderbier van de tap. Kelderbier komt niet uit fusten (vaten)  maar vanuit onze luchtdruk gestuurde tanks. Het resultaat is een gegarandeerd koud pilsje van de tap met minder koolzuur en zachter van smaak. Heineken van de tap is verkrijgbaar als kleintje pils 16 cl, een fluitje 18 cl, een Ellipse 25 cl of een pint 50 cl.
Alcoholpercentage 5,0%

Prijs v.a. 2,00 €


Heineken Extra Cold

heineken-extra-cold

Heineken Extra Cold is premium Heineken bier, dat tot het vriespunt wordt gekoeld voor een optimale verfrissing tot aan de laatste slok. Het bier wordt vanuit een bevroren tapzuil getapt in een aangepast bierglas dat al gekoeld is tot min achttien graden. Met een temperatuur van 0 graden Celsius is het net iets minder sterk dan gewoon Heineken bier en omdat het ijskoud is, is het zachter, minder bitter en nog beter doordrinkbaar,  doordat de koolzuurbubbels kleiner zijn, terwijl het toch de vertrouwde heerlijke Heineken smaak heeft.

Extra Cold bier hoort tussen de -3 °C en 1 °C te worden geserveerd.

Alcoholpercentage 5,0%

Prijs 2,50 €


Heineken fles

heineken-flesHeineken Pilsener in de onlangs gepresenteerde starbottle is een heerlijk doordrinkbaar bier van lage gisting met een fris en helder karakter.  Het is een volmout bier en dus gemaakt met uitsluitend gerstemout. Licht bittere smaak. Deze fles bevat meer koolzuur dan ons kelderbier.

Alcoholpercentage 5%
Prijs 2,30 €


Affligem Blond

affligem-blond

Affligem blond is een helder  goudblond abdijbier van hoge gisting en wordt gebrouwen met hergisting op de fles. Affligem blond heeft een fijne en lichte smaak waardoor het heerlijk weg drinkt. Affligem blond heeft een licht kruidige geur. De smaak is te omschrijven als zacht, hoppig, mild en een beetje zoet met een klein bittertje. De echte bierproever zal een zweem van vers brood, citroen en vanille ontwaren. Dit alles maakt van Affligem blond een bier met een diepe smaak en een verbazend lichte en frisse afdronk.
Alcoholpercentage 6,8%

Prijs  3,80 €


Affligem Dubbel

affligem-dubbel

Affligem Dubbel is een roodbruin abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met donkerbruine mout. Het bier heeft een licht kruidige geur. De smaak is te omschrijven als mild en licht kruidig hetgeen de goede doordrinkbaarheid verhoogt.  De kenners zullen accenten van droog fruit, chocolade en karamel ontwaren. De afdronk is droog en bitterzoet wat het bier een mooie structuur geeft. Affligem Dubbel is ook gebrouwen met hergisting op de fles.

Alcoholpercentage 6,8%

Prijs  3,80 €


Affligem Tripel

affligem-tripel

Affligem Tripel is de koning der abdijbieren. Een bier van hoge gisting die de betekenis van degustieve ervaring nieuw leven in blaast.  Deze tripel heeft een diep gouden kleur een mooie witte schuimkraag en een complexe smaak. De smaak is licht moutig met accenten van banaan, rijpe abrikoos, sinaasappel, perzik en honing. Een pittig hop aroma een zachte body en een volle ronde robuuste smaak  bezorgden deze tripel al vele awards  in bierland. Kortom een aanrader. De afdronk  is zacht en bitter. Affligem Tripel  is ook gebrouwen met hergisting op de fles.
Alcoholpercentage 9,5%

Prijs  3,80 €


Heineken 0,0

Heineken 0.0 is het antwoord op de sterk groeiende vraag naar echt alcoholvrij bier. Een geheel alcoholvrij bier met de vertrouwde smaak van Heineken. Heineken 0,0 vervangt Amstel 0,0. Heineken 0.0% is onder consumenten getest als meest verfrissende alcoholvrij bier. De unieke mengeling van hop en vakmanschap leidt tot een uniek bier met een volle, frisse smaak.

Alcoholpercentage: 0,0%

Prijs  €


Amstel Bright

amstel-bright

Amstel Bright is een helder geel, blond bier van lage gisting en word gebrouwen door Heineken. Het bier vindt zijn oorsprong in het  Caraïbisch gebied. De smaak staat geheel in lijn met de verwachting van de geur, aroma’s van grassen en limoen, fris, fruitig met een tintje honing. Amstel Bright kent een licht bittere afdronk met fruitige tonen. Het bier wordt meestal geserveerd in de fles, met een stukje limoen in de opening gestoken. Het is erg lekker om dit limoentje een beetje uit te persen in het bier. Dat maakt de smaak nog frisser.  Wist u dat de eigenlijke reden van het limoentje is dat dan de insecten wegblijven. Insecten hebben een hekel aan de zure limoen.
Alcoholpercentage 5%

Prijs 4,50 €


Amstel Radler

amstel-radler

Amstel Radler is de verfrissende, iets troebele, mix van Amstel bier en sprankelend citroenwater. Dubbel verfrissend dus en zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Het verhaal van Radler is volgens Amstel: ‘Op een middag in juni 1922 werd in Zuid-Duitsland een fietstocht georganiseerd met meer dan 13.000 fietsers. Het café van Franz Xavier Kugler was gelegen aan de route. Hij kreeg het zo druk dat zijn bier op dreigde te raken. Hij bedacht daarom een verfrissende oplossing. Hij mixte pils met sprankelend citroenwater. “Speciaal voor de fietsers”, zei Kugler en hij gaf zijn mix dan ook de naam Radler.’
Alcoholpercentage 2,0%

Prijs  2,50 €


Brand Indian Pale Ale

brand-ipa

Jeroen Free won in mei 2014 de derde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd.    Een droom ging in vervulling, deze zomer brouwde hij in de brouwerij in Wijlre  samen met de brouwmeesters van Brand zijn eigen India Pale Ale. De eerste slok van Jeroen? “Zoals ik het voor ogen had: de frisse, fruitige geur van mango, krachtige smaak van citrus met bitter fluweelzachte afdronk. Heerlijk! Fantastisch dat mijn IPA straks in de winkel staat en in het café gedronken kan worden.”

IPA staat voor India Pale Ale en is het type bier, van oorsprong Engels, was bedoeld om de lange reis naar de kolonies in Indië te overleven. Men leerde al snel dat meer alcohol en meer hop ervoor zorgden dat het bier niet zo snel bedierf. Het is van oudsher dus een hoppig bier waar redelijk wat alcohol in te vinden is. De laatste jaren is dit type erg populair.

De kleur van dit bier is goudkoperblond en mooi helder. Een goede schuimkraag siert het speciaalbier dat uitstekend presenteert in het door Brand ontworpen glas.

De smaak is te omschrijven als; aroma’s van citrusfruit, sinaasappel, citroen, en mango. De smaak is  fruitig, maar kenmerkt zich met name door een mooie bitterheid die best even blijft hangen. Het bier heeft verder een licht zoetje en er is een beperkte hoeveelheid koolzuur.

Conclusie; de combinatie van fruitige hoparoma’s en bittere smaken zijn helemaal in balans. Vanwege het hoppige karakter past deze IPA uitstekend in ons aanbod van speciaalbieren.

Alcoholpercentage 7,0%
Prijs: 3,40 €


Brand Imperator

brand-imparator

Brand Imperator is een helder, amberkleurig, donkerbruin tot roodkleurig bier van lage gisting. Brand Imperator is het oudste speciaalbier van Nederland en werd in 1949 voor het eerst gebrouwen bij brouwerij Brand in Wijlre als een ondergistend bockbier. Het volmoutige speciaalbier is net een tikkeltje milder dan veel soortgenoten. Het zware en krachtige volmoutige karakter en z’n bijzondere kleur dankt Brand Imperator aan zijn blend van de gebrande moutsoorten van amber, Caraviene en Münchener mout. De speciale krachtige mout blend van Brand Imperator wordt beteugeld door een lichte, prettige hopbitterheid afkomstig van de aromatische hop uit het Duitse Hallertau.  Dit alles maakt de rijke, volle smaak van Brand Imperator tot iets bitter, moutig gevolgd door een zacht zoetige smaak. Tot 1986 was Imperator alleen tijdens het bockbierseizoen verkrijgbaar maar omdat het zo succesvol is, werd besloten dit bier het hele jaar door te brouwen. Brand Imperator wordt gedronken uit een zgn. tulpglas. De bolle onderkant van het glas is zo ontworpen omdat het dan de warmte van uw hand beter geleid. Hierdoor komen de aroma’s in het bier beter naar voren.

Alcoholpercentage 6,5%
Prijs:.3,10 €


Desperados

desparados

Desperados is een echte dorstlesser, een bier dat verrijkt is met de smaak van tequila en een vleugje verkwikkende limoen. Een unieke smaakervaring die het zoete van tequila combineert met het bittere van bier van topkwaliteit. De smaak kunnen we omschrijven als fris, licht en zoetig. Desperados bevat opvallend weinig koolzuurgas en drinkt, mede door zijn frisse attitude, zeer gemakkelijk weg. Drink dit tequila flavoured bier ijskoud en direct uit de fles. Al naar gelang uw smaak,ook te serveren met een stukje citroen of limoen in de flessenhals.
Alcoholpercentage 5,9%

Prijs 4,50 €


Duvel

icon-brand-duvel

Duvel is een Belgisch blond speciaalbier van hoge gisting  waaraan voor hergisting in de fles nog suiker en gist wordt toegevoegd. Daardoor behoudt het bier de helderheid van een pils maar verkrijgt het een aanzienlijk hoger alcoholgehalte.  Duvel wordt gedronken uit uit een tulpvormig glas, waar onderin een gravering van een D in het glas gekrast is om ervoor te zorgen dat het bier parelt en daardoor ook beter  smaakt . De rijke smaak van Duvel is te omschrijven als een droog aroma en toch licht, zoet en fruitig. Dit alles maakt Duvel met zijn royale schuimkraag tot een aangename dorstlesser met een uitgesproken hopkarakter
Alcoholpercentage 8,5%

Prijs  4,20 €


Hertog Jan

icon-brand-hertogjan

Hertog Jan is een bier van lage gisting en is uit liefde voor bier volgens het oude ambacht gebrouwen uit zacht natuurzuiver water uit de Eiffel en de Ardennen. In het brouwproces wordt gebruik gemaakt van zorgvuldig geselecteerde hop en mout. Dat maakt van Hertog Jan een stevig goudblond bier. Hertog Jan heeft een mooie, dichte schuimkraag en de smaak laat zich het best omschrijven als een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk.

 

Alcoholpercentage 5,0%

Prijs 2,40 €


Kriek Mort Subite

kriek-morte-subit

De Vlaamse Zennevalei kent een bijzonder micro klimaat: er komen in de lucht vele, wilde gisten voor die zich uitstekend lenen voor het brouwen van bier. Dit geeft overigens altijd een fris en zurig resultaat, echt iets voor de liefhebbers, Dat is de reden dat men al eindeloos lang gezoete varianten van deze lambic brouwt zoals Kriek Mort Subite.

Kriek Mort Subite is een Belgisch lambiekbier van spontane gisting, vernoemt naar haar belangrijkste smaakelement, namelijk krieken. Mort Subite Kriek wordt gebrouwen volgens het eeuwenoude recept van spontaan gegiste Lambic langzaam gerijpt op eikenhouten vaten waaraan heerlijke verse, sappige krieken zijn toegevoegd. Resultaat na rijping is een heerlijk donkerrood, roze Belgisch kersenbier met een zoete afdronk.

Mort Subite ontleent haar naam aan een gezellig Belgisch kroegspelletje: de pitjesbak. De verliezer werd de ‘mort’ ofwel ‘de dode’ genoemd;

Alcoholpercentage: 4,5%
Prijs: 3,10 €


Wieckse Rose

wieckse-rose

Wieckse Rosé is sensueel van karakter. Een zalig friszoete verleiding. De basis van Wieckse Rosé is witbier dat wordt vergist met een speciaal bovengist. Wieckse Rosé  is niet gefilterd. Daardoor behoudt het zijn karakteristieke lichte en natuurlijke troebeling. De combinatie met vruchtensappen geven Wieckse Rosé bier haar friszoete smaak en mooie rosé kleur. Wieckse Rosé combineert de zachte smaak van witbier met een heerlijke zoetfruitigeafdronk. Het heeft het rozerood  en de nuance van een mooie rosé en het levenslustige van sprankelend witbier.  Wieckse Rosé is favoriet bij de dames.
Alcoholpercentage  5%

Prijs 3,25 €


Wieckse Witte

wieckse-witte

Wieckse Witte een dorstlesser bij uitstek, het is een heerlijk sprankelend witbier gebrouwen volgens Maastrichtse traditie. Het bier wordt vergist met een speciale bovengist en niet gefiltreerd. Daardoor behoudt Wieckse Witte zijn karakteristieke lichte en natuurlijke troebeling. In de volle frisse smaak van Wieckse Witte herken je de zonnige combinatie van sinaasappel met een vleugje koriander. Dat geeft Wieckse Witte haar bekende fruitige afdronk. Om Wieckse witte nog frisser van smaak te maken  wordt het vaak gedronken met een schijfje citroen. Daar er in Wieckse Witte vlierbessensap, appelsap, kersensap, frambozensap en bosbessensap is verwerkt is dit zeker voor de smaakbeleving niet noodzakelijk.
Alcoholpercentage 5,0%

Prijs  3,10 €